Stránský v ČT: Já nic, já … lékař

17 06 2010

Martin Jan Stránský – lékař, vydavatel, publicista, poradce a také žhavý kandidát na ministra zdravotnictví za stranu Věci veřejné, která tvrdí, že vládní posty nechce obsazovat politiky, ale odborníky. A tím bezesporu je.

Narodil se v New Yorku, kde vystudoval prestižní Kolumbijskou univerzitu, v roce 1983 promoval na univerzitě v Grenadě, kde dodnes přednáší, stejně jako na lékařských fakultách UK a Yale. Založil mezinárodní programy pro mediky, vede pražskou Polikliniku na Národní. Vydává časopis Přítomnost a je členem nejrůznějších společností a hnutí pro občanská práva, čímž pokračuje ve slavné rodinné tradici – pradědeček založil Lidové noviny a byl ministrem první československé vlády, dědeček byl místopředsedou vlády a ministrem spravedlnosti a školství svobodného Československa, otec byl poslancem a po odchodu ze země v roce 1948 založil s Pavlem Tigridem Československý stůl Rádia Svobodná Evropa. Píše blog, ve kterém se nebojí kritizovat Davida Ratha nebo Václava Klause. Dokonce byl spoluautorem iniciativy Jak zbavit prezidenta svéprávnosti kvůli jeho údajné osobnostní poruše. Co mu na hlavě státu vadí? Jak by vyléčil naše zdravotnictví? A jak vlastně fungují Věci veřejné, o kterých se mluví jako o nevyzpytatelné straně s úzkými vazbami na byznys? Nejen na to se můžete ptát ve středečním Hyde Parku.

video se záznamem Stránského vystoupení najdete na následujícím odkaze

http://www.ceskatelevize.cz/program/10252839638-02.06.2010.html


Akce

Information

2 komentáře

18 06 2010
Polemika M.Macka s lékařem Stránským

Polemika M.Macka (svého času ministra zdravotnictví) s lékařem M.J.Stránským:

„Na prezidentovi mě nejvíce mrzí jeho nenávistné reakce na kohokoliv, kdo s ním nesouhlasí“, řekl kandidát Věcí veřejných na ministra zdravotnictví Martin Stránský časopisu Týden. Veřejně jej upozorňuji, že se velice mýlí. Osobně jsem s Václavem Klausem v toku let nesouhlasil nesčíslněkrát, ale žádné nenávistné reakce jsem se nikdy nedočkal. Jen férové výměny argumentů.
Také jsem zažil mnoho dalších lidí, kteří s Klausem nesouhlasili a nikdy žádnou nenávistnou reakci nezaznamenali.
Tohleto šíření bludů, ze kterého se pak stává neustále opakované klišé, je příšerný zlozvyk!
http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=131972&menu=

18 07 2010
brachialni nasilnici

Pan Stomatolog Macek , poradce presidenta Klause neni zcela jiste take psychicky vyrovnany neb nelze predpokladat , ze psychicky adekvatne komponovany jedinec by byl schopen brachialne napadat sveho kontrahenta pred TV kamerami. Ja tedy zcela jiste ne. Jiste pan Macek neni jediny psychicky dekompensovany politik – v zabery TV medii ze spanelskeho ci italskeho parlamentu ukazuji obcas podobne pripady jako je pan Macek .

Napsat komentář